Η ιστορία του WWE, γνωστού και ως World Wrestling Entertainment, αποτελεί μια συναρπαστική πορεία στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης. Η WWE ξεκίνησε τη λειτουργία της ως Capitol Wrestling Corporation (CWC) το 1952, με τον ιδρυτή της Vince McMahon Sr. και τον Τ.J. McMahon. Μέσα σε λίγες δεκαετίες, η εταιρεία μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα παγκοσμίως φαινόμενα στον τομέα του sports entertainment.

Στη δεκαετία του '80, με τον Vince McMahon Jr. στο τιμόνι, η τότε World Wrestling Federation (WWF) ξεκίνησε να αποκτά παγκόσμια φήμη μέσα από την τηλεοπτική έκθεση και τη δημιουργία μεγάλων σταρ, όπως ο Hulk Hogan, ο Andre the Giant και ο Ultimate Warrior. Ο McMahon εισήγαγε το WrestleMania, ένα ετήσιο event που θεωρείται το "Super Bowl" της πάλης, το οποίο βοήθησε στην επέκταση της δημοτικότητας του αθλήματος.



Τη δεκαετία του '90, η WWF βρέθηκε σε έντονο ανταγωνισμό με την World Championship Wrestling (WCW), δημιουργώντας την εποχή του "Monday Night Wars". Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, αναδείχθηκαν σταρ όπως ο Stone Cold Steve Austin, ο The Rock και ο Triple H.

Το 2001, η WWF απέκτησε την WCW, και το 2002 μετονομάστηκε σε World Wrestling Entertainment (WWE), λόγω νομικών θεμάτων με τον World Wildlife Fund (WWF). Από τότε και μέχρι σήμερα, η WWE συνεχίζει να είναι η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο της επαγγελματικής πάλης, με τεράστια τηλεοπτική και διαδικτυακή παρουσία, παράγοντας εκδηλώσεις όπως το SummerSlam, το Royal Rumble και το Survivor Series.

Η WWE επίσης έχει αναπτύξει μια ισχυρή παρουσία στον κόσμο της ποπ κουλτούρας με ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βιντεοπαιχνίδια και πληθώρα εμπορικών προϊόντων, επεκτείνοντας την επιρροή της πέρα από τους κόλπους της πάλης.