Είτε είναι οι θαρραλέοι ήρωες, τα εκθαμβωτικά κινούμενα σχέδια ή οι αξιαγάπητοι χαρακτήρες, σχεδόν όλοι αγαπούν τα anime. Με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία, είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι τα πιο δημοφιλή franchise anime δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Δυστυχώς, φαίνεται ότι, καθώς αυξάνεται ο αριθμός  των fans μιας σειράς, αυξάνονται και οι τα spin-offs που μπορεί να είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση. Οι δημιουργοί παίρνουν ουσιαστικά μια φόρμουλα που λειτουργεί και στη συνέχεια ξεφεύγουν από το δοκιμασμένο μονοπάτι. Ως αποτέλεσμα, τα spin-offs ήταν η πηγή μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στην ιστορία των anime. Ταυτόχρονα, για κάθε υψηλό σημείο, υπάρχει ένα συνοδευτικό χαμηλό. Μερικά από τα καλύτερα franchise έχουν τα απολύτως χειρότερα spin-offs.

Knights Of The Zodiac (Remake)

Το Saint Seiya είναι ένα κλασικό anime που δημιουργήθηκε το 1986 από τον Masami Kurumada. Η επιρροή του Saint Seiya ήταν τεράστια. Θρυλικά κλασικά έργα όπως το Gundam και το Bleach εμπνεύστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την τέχνη του Kurumada, σύμφωνα με τους δημιουργούς τους. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αφαιρέσετε από το νέο remake του Netflix των Knights of Zodiac, είναι το εξής: τα στούντιο παραγωγής anime έχουν μια περίεργη εμμονή να παίρνουν κλασικά anime και να τα μετατρέπουν σε CGI. Όποιο κι αν είναι το σκεπτικό, οι fans μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι μια μέρα αυτές οι εταιρείες θα συνειδητοποιήσουν ότι το anime και το CGI λειτουργούν μόνο όταν διεξάγονται με μια πολύ λεπτή προσέγγιση.

Soul Eater Not!

Το Soul Eater Not! διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο με την αρχική σειρά και περιλαμβάνει καμέο των κύριων χαρακτήρων του Soul Eater, αλλά εκτός από αυτό, είναι εντελώς διαφορετικό. Στην πραγματικότητα, αυτή η σειρά είναι ουσιαστικά ένα εντελώς διαφορετικό είδος από το Soul Eater. Ενώ το Soul Eater ήταν γεμάτο συναρπαστική δράση με το περιστασιακό κωμικό στοιχείο, Soul Eater Not! είναι μια κωμωδία με λίγη δράση. Η ιστορία ακολουθεί τρία πρωτοετή κορίτσια που φοιτούν στο Death Weapon Meister Academy. Αντί να κυνηγούν ψυχές όπως στην αρχική σειρά, οι πρωταγωνιστές αυτή τη φορά κυνηγούν φίλους. Όποιος βλέπει το Soul Eater Not! περιμένοντας έναν άμεσο πρόγονο στο πρωτότυπο θα απογοητευτεί πολύ.

Sailor Moon Crystal

Το Sailor Moon Crystal είναι ένα reamake του εξαιρετικά επιτυχημένου αυθεντικού anime Sailor Moon που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1990. Το Crystal έφερε ενημερωμένα γραφικά, CGI και πιο ώριμους χαρακτήρες. Δυστυχώς, δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση όσο το πρωτότυπο. Ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα για το Crystal είναι ότι ακολουθεί στην πραγματικότητα την ιστορία από το manga πολύ πιο προσεκτικά. Αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για τους περισσότερους θαυμαστές της σειράς που εξακολουθούσαν να διατηρούν τη νοσταλγική αίσθηση του πρωτότυπου της δεκαετίας του '90.

Berserk (2016)

Το Berserk αναφέρεται συχνά ως ένα από τα καλύτερα manga που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Η προσαρμογή του anime που κυκλοφόρησε το 1997 δεν απογοήτευσε μετατρέποντας την απόκοσμη ατμόσφαιρα του manga και τη βίαιη δράση στην οθόνη. Λόγω της ισχυρής ιστορίας του franchise, οι θαυμαστές γνώρισαν την κυκλοφορία του remake του 2016 με μεγάλες ελπίδες και ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες. Δυστυχώς, ήταν ένα τεράστιο χάος. Τα γραφικά CGI στο remake δεν έκαναν τίποτα για να διατηρήσουν το καλλιτεχνικό στυλ που είχαν συνδέσει οι θαυμαστές με τη σειρά. 

Yu-Gi-Oh! Zexal

Όταν πρόκειται για περίεργα μαλλιά anime, κανείς δεν το κάνει καλύτερα - ή πιο περίεργο - από το Yu-Gi-Oh!. Ωστόσο, τα χτενίσματα ανέβηκαν στο επόμενο επίπεδο στο τέταρτο μέρος της σειράς, Yu-gi-oh! Zexal. Το μεγαλύτερο παράπονο που έχουν οι fans των anime για το Zexal είναι η κακή του ανάπτυξη χαρακτήρων. Πολλοί από τους χαρακτήρες μοιάζουν να έχουν ενδιαφέροντα κίνητρα και ιστορίες, αλλά όλα καταλήγουν λίγο ρηχά.