Ο Pikachu είναι ένας άμεσα αναγνωρίσιμος χαρακτήρας που εκατομμύρια άνθρωποι γνωρίζουν και αγαπούν. Αλλά έχετε ποτέ πραγματικά εξετάσει τι κάνει το κίτρινο τρωκτικό να κοκκινίζει ή γιατί ο Pikachu δημιουργήθηκε για να φαίνεται όπως φαίνεται; Μια πρόσφατη συνέντευξη στο ιαπωνικό έντυπο Yomiuri αποκάλυψε μερικές ενδιαφέρουσες νέες λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του ηλεκτρικού ποντικιού και οι αποκαλύψεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας εκπλήξουν.

Πρώτον, εκτός από το ότι ο Pikachu βασίζεται σε έναν σκίουρο αντί για ένα ποντίκι, το ανεπιτήδευτο κίτρινο πλάσμα έχει στην πραγματικότητα μια χαμένη εξέλιξη με τη μορφή του Gorochu. Ο Pikachu εξελίσσεται στο μεγαλύτερο «ποντίκι» Pokémon μέσω του Thunder Stone. Αρχικά σχεδιάστηκε για τον Raichu να εξελιχθεί σε ένα τερατώδης όψη, κερασφόρο τέρας που ονομάζεται Gorochu. Αυτό θα κουνούσε ένα ζευγάρι κυνόδοντες και κέρατα, και ακούγεται πολύ πιο τρομακτικό από ό,τι δικαιούται να είναι ο Pikachu. Ωστόσο, τα σχέδια για τον Gorochu φαίνεται να έχουν ακυρωθεί.

Ο σχεδιαστής Atsuko Nishida εξέτασε επίσης ποια ήταν η διαδικασία σκέψης πίσω από το έξυπνο όνομα του Pikachu:

«Το ονόμασα χωρίς να το πολυσκεφτώ, αλλά επειδή ήταν ηλεκτρικού τύπου, πέταξα μέσα ένα «Πίκα». Δεν είχα στο μυαλό μου ποντίκι για το κομμάτι «-chu» και στην πραγματικότητα δεν θυμάμαι τον λόγο, αλλά ούτως ή άλλως, το όνομα «Pikachu» ήρθε πρώτο και από εκεί έγινε ποντίκι». Αυτά είναι αρκετά ταπεινές αρχές για έναν χαρακτήρα γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Οι εμβληματικές κόκκινες κουκίδες στα μάγουλα του Pikachu δεν υπήρχαν καν στην αρχή. Ήρθαν αργότερα, όταν υπήρξε μια πρωτοβουλία να γίνει ο νέος χαρακτήρας «χαριτωμένος». Το ίδιο συνέβη και με τις εμβληματικές ρίγες στην πλάτη του Pikachu, καθώς οι σχεδιαστές ένιωσαν ότι το πίσω μέρος του Pikachu ήταν «μοναχικό» χωρίς κανένα σχέδιο, δεδομένου ότι οι παίκτες βλέπουν το πίσω μέρος ενός Pokemon όταν κατευθύνεται στη μάχη.

Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία, και ο Pikachu τελικά διαμορφώθηκε στο αξιολάτρευτο μικρό κίτρινο ποντίκι που όλοι γνωρίζουν σήμερα. Αν σκεφτήκαν τόσο πολύ για να φτιάξουv το πιο εμβληματικό Pokémon εκεί έξω, φανταστείτε τις διαδικασίες σκέψης για όλα τα υπόλοιπα αρχικά 151. Πρέπει να ήταν εξαντλητικά.