Το Marvel’s Spider-Man Remastered κυκλοφόρησε στον υπολογιστή, σχεδόν δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του στο PlayStation 5 και μόλις τέσσερα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το ίδιο παιχνίδι που μπορεί να είχατε παίξει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Αυτή η έκδοση περιέχει μερικές αποκλειστικές βελτιώσεις που την καθιστούν τον καλύτερο τρόπο για να παίξετε το καλύτερο βιντεοπαιχνίδι Spider-Man μέχρι σήμερα.

Για όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με το Marvel’s Spider-Man, το ίδιο το παιχνίδι παραμένει αμετάβλητο και εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια υπερήρωων που μπορείτε να παίξετε σήμερα. Οπότε, αν δεν το έχετε παίξει πριν, να είστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει πολύ. Περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο παιχνίδι ταλαντεύοντας από κτίριο σε κτίριο, ψηλά πάνω από τους δρόμους του Μανχάταν, και είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη του παιχνιδιού. Η μετακίνηση μπορεί συχνά να μοιάζει με αγγαρεία σε άλλα παιχνίδια open world, εξ ου και η επικράτηση του fast travel μέσα στο είδος, όμως εδώ η εναέρια μετακίνηση είναι άκρως διασκεδαστική. 

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι οι υπόλοιποι μηχανισμοί στο Spider-Man της Marvel που είναι σχεδόν το ίδιο διασκεδαστικοί. Αν και τα τμήματα μάχης και stealth θυμίζουν τα παιχνίδια Batman: Arkham, σίγουρα δεν είναι αντίγραφα, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι ο Spidey έχει πραγματικές υπερδυνάμεις εκτός από τα gadget του. Υπάρχει τεράστιο βάθος εδώ και πάντα αισθάνεστε ότι υπάρχει κάτι καινούργιο για να ανακαλύψετε.

Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να αναπτύξετε και να τελειοποιήσετε τις μαχητικές σας δεξιότητες μεταξύ των αποστολών της κύριας ιστορίας και της φαινομενικά ατελείωτης σειράς παράπλευρων δραστηριοτήτων που έχει να προσφέρει το παιχνίδι. Ενώ το πρώτο μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου δέκα ώρες περίπου, θα ξοδέψετε τριπλάσιo χρόνο για να βρείτε συλλεκτικά αντικείμενα, να σταματήσετε μικροεγκλήματα, να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα ή να ολοκληρώσετε προκλήσεις στο Μανχάταν. Αυτό δεν περιλαμβάνει τα τρία κεφάλαια του DLC The City That Never Sleeps, το οποίο περιλαμβάνεται ως μέρος του πακέτου Remastered, δίνοντάς σας άλλες 20 ώρες.

Ενώ η πλειονότητα αυτών των πλευρικών αποστολών είναι ικανοποιητική, μπορεί να γίνουν επαναλαμβανόμενες μετά από λίγο λόγω του μεγάλου όγκου τους και σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι θα ακούσετε πολλές επαναλαμβανόμενες ατάκες, αν θέλετε να τα τελειώστε όλα. Κάθε χαρακτήρας στο Spider-Man είναι εξαιρετικός όταν πρόκειται για διάλογο ή ερμηνεία. Ειδικά ο Otto Octavious λαμβάνει αναμφισβήτητα την καλύτερη προσαρμογή του μέχρι σήμερα. Είναι σαφές ότι η Insomniac σέβεται και κατανοεί πολύ το αρχικό υλικό από το οποίο αντλεί, με αποτέλεσμα μια ιστορία που ενθουσιάζει.

Το μέγεθος των mods που είναι διαθέσιμο εδώ είναι φανταστικό, με μια πληθώρα ρυθμίσεων και εργαλείων με δυνατότητα προσαρμογής, όπως η κλιμάκωση δυναμικής ανάλυσης που διευκολύνουν την εύρεση μιας εξαιρετικής ισορροπίας ποιότητας και απόδοσης για το σύστημά σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις συστήματος του Marvel's Spider-Man Remastered για να διατηρήσετε υπό έλεγχο τις προσδοκίες απόδοσης.

Το Marvel's Spider-Man δεν είναι κάτι εντελώς καινοτόμο, αλλά καταφέρνει αυτό που θέλει να κάνει με τόσο υψηλό επίπεδο ποιότητας που είναι δύσκολο να μην θαυμάσετε την εκτέλεσή του. Ακόμη και μετά από τέσσερα χρόνια πιθανών αμφισβητιών πίσω από αυτό, παραμένει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια υπερήρωων που είναι τώρα ακόμα καλύτερο χάρη στη δύναμη του υπολογιστή.