Το Yu-Gi-Oh! είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι με κάρτες από την Konami, παρόμοιο με παιχνίδια όπως το Magic The Gathering και το Pokémon Trading Card Game. Βασίζεται στο φανταστικό παιχνίδι "Duel Monsters", το οποίο εμφανίζεται στο Yu-Gi-Oh! manga και anime.

Η κοινότητα του Yu-Gi-Oh! δημιουργεί συχνά νέες παραλλαγές του παιχνιδιού, όπως τα formats "Goat" και "Edison", τα οποία επικεντρώνονται μόνο σε παλαιότερες κάρτες, αλλά το format Speed Dueling υποστηρίζεται επίσημα και παράγεται από την ίδια την Konami.

Μόνο οι κάρτες που έχουν επισημανθεί ως κάρτες "speed duel" μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο format, περιορίζοντας σοβαρά τις διαθέσιμες κάρτες και μειώνοντας το power creep που υπάρχει στο σύγχρονο Yu-Gi-Oh!.

Τα Speed Duels είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, σχεδιασμένα για να είναι μια πολύ πιο γρήγορη έκδοση του παιχνιδιού - με decks που περιέχουν μόλις 20-30 κάρτες, καθώς και μια "κάρτα δεξιοτήτων" (skill card), η οποία διαθέτει μια μοναδική ικανότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει το deck σας μεγάλη ταχύτητα.

Παίζετε επίσης μόνο με 4000 life points (αντί για 8000), έχετε μόνο 3 monster και trap zones και το extra deck σας περιορίζεται σε μόλις 5 κάρτες.

Επισημαίνεται πως υπάρχουν μόνο fusion κάρτες στο extra deck σας - το format δεν περιέχει τέρατα Synchros, Xyz, Pendulum ή Link (τουλάχιστον προς το παρόν).

Αυτό είναι εν μέρει η ελκυστικότητα των Speed Duel - έχει μια πολύ πιο απλή και νοσταλγική αίσθηση, με μεγάλο μέρος του σύγχρονου format να μένει εκτός.

Με την πάροδο του χρόνου πολλοί παίκτες έχασαν την αγάπη τους για το παιχνίδι όταν καθώς αυτό γινόταν πιο γρήγορο και πολύπλοκο, με κάρτες όπως τα link και pendulum summons να  καθιστούν παλαιότερες κάρτες πολύ αδύναμες για να χρησιμοποιηθούν στο τωρινό format.

Ανά περιόδους κυκλοφορούν από την Konami νέα κουτιά Speed Duel, με επιλεγμένες κάρτες από το κανονικό format να προστίθενται στα Speed Duels. Η πιο πρόσφατη έκδοση, Speed Duel GX: Duelists of Shadows, είναι διαθέσιμη τώρα και περιέχει 8 έτοιμα decks κατασκευασμένα με βάση τα πιο δημοφιλή αρχέτυπα.


Τα 8 decks που κυκλοφορούν είναι:

  • Supreme King Jaden: "Evil HERO" Deck
  • Shadow Rider Nightshroud: "Red-Eyes" Deck
  • Shadow Rider Camula: "Vampire" Deck
  • Shadow Rider Tania: "Amazoness" Deck
  • Shadow Rider Titan: "Archfiend" Deck
  • Shadow Rider Amnael: "Macro Cosmos" Deck
  • Kagemaru: Sacred Beasts Deck
  • Adrian Gecko: "Cloudian" Deck

 

Σε μεγάλο βαθμό τα decks και οι κάρτες που περιέχουν είναι νέες προσθήκες για το format. Αξίζει να δώσετε προσοχή στο deck Evil HERO, το οποίο έχει πάντα επιτυχία στο ευρύ κοινό, καθώς και στο Sacred Beasts, που είναι ένα εμβληματικό αρχέτυπο από το Yu-Gi-Oh!: GX series.

Τα 8 decks αποτελούνται από συνολικά 200 common κάρτες και είναι έτοιμα για να παίξετε μόλις ανοίξετε το κουτί. Επιπλέον, παίρνετε ένα πακέτο 8 Secret Rares από 24 πιθανές κάρτες.

Εγγυημένα θα πάρετε τις Secret Rare κάρτες: Uria, Lord of Searing Flames, Hamon, Lord of Striking Thunder και Raviel, Lord of Phantasms. Οι υπόλοιπες 5 επιλέγονται τυχαία από το pool των πιθανών καρτών.