To Squid Games συνεχίζει να είναι η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix (αν και νοιώθει την καυτή ανάσα του Arcane) και δεν γινόταν να μην σας δώσουμε 5 πράγματα που γνωρίζουμε για τα γυρίσματα της σειράς που έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Η σειρά για όσους δεν την έχουν δει ακόμα ασχολείται με την θεματική του ήθους και τις πράξεις που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για τα χρήματα. Μας δείχνει όλες τις εκδοχές τις ανθρώπινης συνθήκης, με ένα φοβερό twist στον τρόπο και στην σκηνοθεσία που κλείνει το μάτι προς τους anime fans. Ας δούμε μερικά πράγματα που έγιναν στα γυρίσματα της σειράς. Spoiler Alert εννοείται.

Squid Games

Η Σειρά προοριζόταν για να είναι ταινία.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η πλοκή του Squid Games θα χωρούσε σε λιγότερο από δύο ώρες, αλλά αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα που αντιμετώπισε ο δημιουργός της όταν πρωτοέγραφε το σενάριο. Ένιωθε περιορισμένος από την ιδέα να είναι ταινία, παραπονούμενος πως «2 ώρες δεν ήταν αρκετές για να καλύψουμε όλα τα παιχνίδια».

Οι Φρουροί αρχικά υποτίθεται ότι φορούσαν στολές προσκόπων.

Οι εντυπωσιακές κόκκινες φόρμες των φύλακων υποτίθεται ότι ήταν στολές προσκόπων. Ο Hwang και ο Chae αποφάσισαν να τους αλλάξουν επειδή τα αρχικά ρούχα που μοιάζουν με προσκόπους «έδειχναν πολύ καλά τις φιγούρες των ανδρών», κάτι που νίκησε τον σκοπό να «μοιάζουν με μυρμήγκια σε αποικία μυρμηγκιών». Ο δημιουργός της σειράς αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να «καλύψουν ολόκληρο το σώμα τους» και να επιτύχουν την εικόνα που ήθελε ήταν μέσα από τις ολόσωμες φόρμες, καθώς ήταν «η καλύτερη επιλογή για να διατηρηθούν ανώνυμοι».

Ο Σκηνοθέτης Hwang σκέφτηκε την ιδέα της σειράς πριν από μια δεκαετία.

Αν και ο Hwang δεν το αναφέρει στο βίντεό του στο YouTube, τονίζει ένα συναρπαστικό γεγονός για την σειρά στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal. Ο σκηνοθέτης ξεκίνησε να γράφει τη σειρά πριν από μια δεκαετία, το 2008, το οποίο έτυχε να είναι μια εποχή που η οικογένειά του είχε πολλά χρέη.

Ο Χαρακτήρας του Sang-woo βασίζεται στο παρελθόν του σκηνοθέτη.

Ο Park Hae Soo παίζει το ρόλο ενός από τους πιο έξυπνους χαρακτήρες στο Squid Game, τον Cho Sang-woo. Ο ηθοποιός είπε ότι πήρε πολλή έμπνευση από τον Hwang και τον ρωτησε για τις εμπειρίες του στο SNU ή στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ. Τόσο ο σκηνοθέτης όσο και ο χαρακτήρας πήγαν στο διάσημο πανεπιστήμιο, αλλά οι ομοιότητες τους δεν τελειώνουν εδώ. Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ότι «εκείνες τις μέρες», η γιαγιά του «δούλευε στην αγορά Ssangmun-dong», ακριβώς όπως η μητέρα του Sang-woo στην σειρά. Ο Hwang προσθέτει ότι το «παρελθόν του είναι αναμεμειγμένο με του Sang-woo», το οποίο πιθανότατα βοήθησε να γίνει ο χαρακτήρας πιο ρεαλιστικός.

Ένα Μηχάνημα τραβούσε στην άλλη άκρη του σχοινιού στο τρίτο παιχνίδι.

Οι θαυμαστές που εντυπωσιάστηκαν από το πόσο ρεαλιστικοί ήταν οι αγώνες των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια του Tug of War γύρου μπορεί να εκπλαγούν όταν διαπιστώνουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το παιχνίδι ήταν αληθινό για τους ηθοποιούς. Ο Hwang αποκαλύπτει ότι "μια μηχανή τραβούσε από την άλλη πλευρά" κατά τη διάρκεια της σκηνής, κάτι που έκανε εξαιρετικά δύσκολο για τους ηθοποιούς να αντισταθούν.

Εσείς έχετε δει το Squid Games; Αν, ναι πως σας φάνηκε; Σε κάθε περίπτωση εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία την δεύτερη σεζόν της σειράς όπου φαίνεται οτι θα έρθει το τέλος του παιχνιδιού μια και καλή. Ή μπορεί και όχι.

Squid Games Funko POP