!Περιέχονται Spoilers για την 6η σεζόν!

 

Ξεκινώντας το 2013, το Rick and Morty είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας για ενήλικες που ακολουθεί τις υπερδιάστατες περιπέτειες του τιτλούχου αλκοολικού επιστήμονα Rick και ανήσυχου εφήβου Morty. Αν και οι προηγούμενες σεζόν της σειράς επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε επεισοδιακές ιστορίες, οι πρόσφατες σεζόν του Rick and Morty ανέπτυξαν έναν πιο συνεπή κανόνα, αναμειγνύοντας τις κωμικές ιστορίες υψηλής ιδέας της σειράς με μια γενική αφήγηση. Ενώ η χρήση canon και μη canon επεισοδίων έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα του καθενός, η πρεμιέρα της 6ης σεζόν του Rick and Morty δείχνει ότι η σειρά, τουλάχιστον προς το παρόν, πηγαίνει πρώτα στα επεισόδια canon. Οι θεωρίες για το Rick and Morty είναι πάρα πολλές κατά τις σεζόν και σήμερα θα δούμε δύο θεωρίες που μας επιβεβαίωσε η 6η σεζόν.

Weird Rick

Ενώ πάντα πιστεύαμε ότι ο Weird Rick ταξίδεψε στο C-137 για να σκοτώσει την οικογένεια του Rick, μια τεράστια ανατροπή στην πρεμιέρα της σεζόν 6 του Rick and Morty αποκάλυψε ότι η διάσταση καταγωγής του Weird Rick είναι στην πραγματικότητα C-137. Η αληθινή ιστορία είναι ότι ο Weird Rick ταξίδεψε από το C-137 στη διάσταση του κύριου Rick της σειράς, σκοτώνοντας την οικογένειά του όπως εξήγησε προηγουμένως η εκπομπή. Ωστόσο, ο κύριος Rick στη συνέχεια μετακόμισε στο C-137, ζώντας με αυτή την έκδοση της οικογένειας Smith. Ο Rick το έκανε αυτό για να ξοδέψει το χρόνο του σχεδιάζοντας την εκδίκησή του στον Weird Rick , ελπίζοντας ότι μια μέρα θα επέστρεφε. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα, όπως ποια διάσταση προέρχεται ο κύριος Rick και ποιο είναι το αληθινό σχέδιο εκδίκησης του Rick, αυτή η αποκάλυψη επαναπλαισιώνει το σύνολο του Rick and Morty, μέχρι την 1η σεζόν. Κυρίως, υποδηλώνει ότι σε όλα τα από τις περιπέτειες του Rick και του Morty , ο Rick παρακινείται κρυφά από εκδίκηση, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αγάπη του για την οικογένεια Smith. Εξηγεί επίσης το πρόβλημα του Rick με το αλκοόλ στις πρώτες σεζόν, καθώς μάλλον αντιμετώπιζε ακόμα την απώλεια της οικογένειάς του. Το να μην είναι ο Rick από το C-137 αλλάζει σχεδόν τα πάντα σχετικά με τον χαρακτήρα του Rick, και η σεζόν 6 του Rick and Morty είναι πιθανό να συνεχίσει να το αναπτύσσει σε όλη την υπόλοιπη σεζόν.

Ο λάθος Jerry

Στη 2η σεζόν του Rick and Morty, επεισόδιο 2, "Mortynight Run", ο Jerry στοιβάζεται στο σκάφος του Rick καθώς ο Rick δίνει μαθήματα οδήγησης στον Morty. Ξαφνικά, ο Rick λαμβάνει μια κλήση και συνειδητοποιεί ότι αυτός και ο Morty πρέπει να πάνε σε μια αποστολή, που σημαίνει ότι πρέπει να βρει κάτι να κάνει με τον Jerry . Αποφασίζουν να τον αφήσουν σε έναν υπερδιάστατο παιδικό σταθμό Jerry που ονομάζεται Jerryboree, όπου τον αφήνουν για το υπόλοιπο επεισόδιο.

Όταν άφησε τον Jerry, ο Rick ταξινομεί τον εαυτό του ως "Rick C-137" αλλά βάζει "N/A" για τη διάσταση του Jerry, καθώς ο Rick και ο Morty έπρεπε να αλλάξουν στη διάσταση C-131 μετά τα γεγονότα του "Rick Potion #9". Όταν ο Rick τον παίρνει στο τέλος του επεισοδίου, όμως, συνειδητοποιεί ότι το εισιτήριό του χάθηκε, με αποτέλεσμα να ανταλλάξει τον Jerry με έναν άλλον Rick με την ελπίδα να πάρει το σωστό. Για κάθε επόμενο επεισόδιο, η σειρά συμπεριφέρθηκε σαν ο Rick να διάλεξε τον σωστό Jerry στο "Mortynight Run", αλλά η μακροχρόνια θεωρία των Rick και Morty υποθέτει ότι ο Rick διάλεξε τον λάθος Jerry και ότι αυτός ο λανθασμένος Jerry ζούσε στο C-131 από τότε. Όπως αποδείχθηκε, αυτή η θεωρία ήταν σωστή, καθώς ο Jerry είναι ένας από τους ανθρώπους που στάλθηκαν πίσω στη διάσταση του σπιτιού του στην πρεμιέρα της 6ης σεζόν. Μόλις το είδε αυτό, ο Rick αναφέρει γρήγορα το Jerryboree ως εξήγηση. Ενώ η θεωρία "Mortynight Run" υπήρχε από το περιστατικό του Jerryboree, η σεζόν 6 του Rick and Morty επιβεβαίωσε τελικά τη θεωρία ως κανόνα με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο.