Το Stranger Things είναι ένα απο τα φαινόμενα του Netflix, που έχει εμπνεύσει πολλές απο τις horror δημιουργίες των τελευταίων ετών, καθώς το ιδιαίτερο tribute στυλ που έχει για τις ταινίες τις δεκαετίας του 80 είναι μοναδική και κάθε σεζόν κάνει ένα μοναδικό tribute σε όλες τις θρυλικές ταινίες αυτής της δεκαετίας. Η 4η σεζόν είναι κοντά και σήμερα θα πούμε με λίγα λόγια τι έχει συμβεί στις πρώτες 3 για να μπορέσετε να κάνετε catch up ή και να θυμηθείτε τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο άβολος αλλά κουλ Μάικ, ο Γουίλ, ο Ντάστιν και ο Λούκας σκοτώνουν φανταστικά τέρατα από ένα υπόγειο στο Χόκινς του '80 της Ιντιάνα. Ωστόσο, ένα βράδυ, όταν η παρέα χωρίζει τους δρόμους της, ο μικρότερος, ο Γουίλ, δέχεται επίθεση από ένα σκιερό τέρας που είναι πολύ χειρότερο από αυτά που βρέθηκαν στο παιχνίδι. Η εξαφάνιση του Will ξεκινά τα περίεργα γεγονότα που αφήνουν τη μικρή πόλη χτυπημένη για τα επόμενα χρόνια.

Ενώ ακολουθεί μια αναζήτηση σε όλη την πόλη για τον Γουίλ, συναντάμε ένα νεαρό, σχεδόν βουβό κορίτσι με ένα ξυρισμένο κεφάλι, νοσοκομειακό φόρεμα και, ναι, την ικανότητα να μετακινεί αντικείμενα με το μυαλό της. Χρησιμοποιώντας αυτή τη δύναμη για να αποφύγει τη σύλληψη από γενικούς κυβερνητικούς πράκτορες, καταλήγει να συναντήσει τα αγόρια εν μέσω αναζήτησης για τον Γουίλ στο δάσος. Της δίνουν το παρατσούκλι Eleven ή El, από τον αριθμό που είχε μυστηριωδώς τατουάζ στο μπράτσο της, και ο Γουίλ παρέχει κρυφά το καταφύγιό του στο υπόγειο των γονιών του. Μετά απο αρκετές περιπέτειες και θανάτους, η παρέα σώζει τον Will όμως ή El παγιδεύεται στο παράλληλο σύμπαν που είναι το Upside Down. Και το τέρας demogorgon πεθαίνει.

Είναι αρκετοί μήνες αργότερα και ο Γουίλ επιστρέφει στην οικογένειά του. Ένα χρόνο αργότερα, όλα φαινομενικά επιστρέφουν στο κανονικό. Ωστόσο, ο καημένος ο Γουίλ βλέπει ακόμα ένα όραμα ενός μεγαθήριου τέρατος σκιάς που μοιάζει με αράχνη, που απλώνεται πάνω από την πόλη.

Μαθαίνουμε οτι η εταιρεία που χρησιμοποιούσε την Ελ σαν πειραματόζωο έχει ανοίξει ένα portal στο Upside Down και η παρέα με την Ελ πρέπει να κλείσουν το portal πριν να είναι πολύ αργά. Πολλοί θυσιάζονται στην πορεία όμως τελικά το Hawkings καταφέρνει να σωθεί και να βάλει στην φυλακή του εμπλεκόμενους με τα πειράματα.

Στην Τρίτη σεζόν και πλέον τα παιδιά στην εφηβεία, τα πράγματα περιπλέκονται μιας και ο Hopper ο αστυνομικός του Hawkins, που βοήθησε την El και είναι σαν πατέρας της. Το τέρας αρχίζει και επιστρέφει απο ένα νέο portal που άνοιξε ένα κρυφό νέο εργαστήριο απο την Ρωσια. Δυστυχώς, νέα τέρατα έρχονται απο το upside down και η παρέα αν και καταφέρνει να νικήσει το νέο μεγαλύτερο και μοχθηροτερος τέρας, χάνουμε πολλούς φίλους στην πορεία μαζί και τον πατέρα της El. Τον Hopper. Σε μια σκηνή, όμως βλέπουμε οτι ο Hopper μπορεί τελικά να μην είναι νεκρός, αλλά αιχμάλωτος των Ρώσων. Η παρέα με τον θάνατο του Hopper χωρίζεται και τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο.

Και κάπως έτσι περιμένουμε την μεγάλη απάντηση για το που βρίσκεται ο Hopper, και όλα δείχνουν οτι η παρέα θα ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σε μια χρονιά που μεταξύ άλλων έγινε και το Chernobyl. Για να δούμε τι μας ετοιμάζει το Netflix.