Το Pokémon Scarlet and Violet θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου στο Nintendo Switch. Πριν από αυτήν την ημερομηνία κυκλοφορίας, η Pokémon Company κυκλοφορεί σιγά-σιγά νέες πληροφορίες για τα παιχνίδια Pokémon 9ης γενιάς, τα επόμενα στη σειρά για το 26χρονο franchise. Οι πρώτες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των παιχνιδιών, κυκλοφόρησαν την Ημέρα Pokémon τον Φεβρουάριο. Έκτοτε, η Pokémon Company δίνει πληροφορίες μέσω teaser και τρέιλερ στο Twitter, ρίχνοντας μια ματιά στα νέα Pokémon και στον μυστηριώδη κόσμο Paldean. 

Με το Pokémon Scarlet και το Violet μερικούς μήνες μακριά, υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε για τα επόμενα κύρια παιχνίδια του franchise. Αλλά υπάρχουν πολλά που ξέρουμε επίσης , συμπεριλαμβανομένων μερικών ολοκαίνουργιων Pokémon και τι να περιμένουμε από το παιχνίδι open world. Ας δούμε τι έχει δείξει μέχρι στιγμής η The Pokémon Company στο Pokémon Scarlet and Violet. 

Τον Αύγουστο, η The Pokémon Company μοιράστηκε το όνομα της νέας περιοχής του Pokémon Scarlet και της Violet: Paldea. Περιγράφεται από την The Pokémon Company ως «μια χώρα με τεράστιους ανοιχτούς χώρους διάσπαρτους με λίμνες, πανύψηλες κορυφές, ερημιές και οροσειρές». Η περιοχή επικεντρώνεται γύρω από μια μεγάλη πόλη που ονομάζεται Mesagoza, όπου οι παίκτες θα παρακολουθήσουν ένα από τα δύο σχολεία: την Ακαδημία Naranja ή την Ακαδημία Uva, ανάλογα με το αν παίζουν Scarlet ή Violet.

Το Pokémon Scarlet και το Violet περιγράφονται ως μια «εμπειρία open world», που σημαίνει ότι οι παίκτες θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ της άγριας φύσης και των πόλεων με τρόπο διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια Pokémon. Το gameplay αναμένεται να έχει στοιχεία παραδοσιακών παιχνιδιών Pokémon, με, ίσως, μεγαλύτερη επιρροή από το Pokémon Sword and Shield’s Wild Area και το Pokémon Legends: Arceus’s partly open-world εμπειρία.

Η εταιρεία Pokémon λέει ότι ο παίκτης θα είναι «ελεύθερος να εξερευνά με τον ελεύθερο χρόνο του και όχι με μια σειρά που υπαγορεύεται από την ιστορία». Ωστόσο, υπάρχει ένα ταξίδι για τους εκπαιδευτές Pokémon που ακούγεται πιο ποικίλο από ό,τι στο παρελθόν: "Γνωρίστε μια ποικιλία ανθρώπων και Pokémon και ζήστε μια περιπέτεια στον κόσμο των Pokémon όπως θέλετε", αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπο Pokémon Scarlet and Violet.

 

Τον Αύγουστο, η The Pokémon Company περιέγραψε πώς οι παίκτες θα μπορούν να «υφαίνουν» μια ιστορία όπως θέλουν μετά την εγγραφή τους σε μία από τις δύο ακαδημίες. Τα σχολεία απαιτούν μια ανεξάρτητη μελέτη που ονομάζεται The Treasure Hunt, που είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις τρεις «μεγάλες ιστορίες» στο Scarlet και το Violet. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η The Pokémon Company μοιράστηκε νέες λεπτομέρειες για τις άλλες δύο - το Path of Legends και το Starfall Street. Το Path of Legends είναι μια γραμμή αναζήτησης που οδηγεί τους εκπαιδευτές σε αναζήτηση ενός συστατικού που ονομάζεται Herba Mystica με έναν ανώτερο κλάσμα που ονομάζεται Arven.

Η εταιρεία Pokémon λέει ότι οι παίκτες μπορούν να περιμένουν «παιχνίδι για πολλούς παίκτες με έως και τέσσερις παίκτες». Το εμπόριο και η μάχη είναι ένα μέρος αυτής της εμπειρίας, αλλά η μεγάλη αλλαγή είναι στην εξερεύνηση: «Θα μπορείτε να εξερευνήσετε τις διάφορες τοποθεσίες της περιοχής σε αυτά τα παιχνίδια με άλλους παίκτες», έγραψε η εταιρεία στον ιστότοπο Pokémon Scarlet and Violet. Το Pokémon Scarlet και το Violet θα έχουν τοπικό ασύρματο παιχνίδι για δύο έως τέσσερις παίκτες, με online multiplayer διαθέσιμο για έναν έως τέσσερις παίκτες. Αυτό γίνεται μέσω μιας δυνατότητας που ονομάζεται Union Circle, όπου οι παίκτες μπορούν να συναντηθούν και να «ζήσουν την περιπέτεια μαζί στον ίδιο χώρο». Δεν είναι σαφές πόσο εκτεταμένη θα είναι η εμπειρία πολλών παικτών, αλλά είναι σαφές ότι η The Pokémon Company έχει οδηγήσει σε μια πιο εμπεριστατωμένη εμπειρία πολλών παικτών ακολουθώντας το Pokémon Sword and Shield. Υπάρχουν επίσης συναλλαγές και μάχες, όπως περιέγραψε η The Pokémon Company τον Αύγουστο. Χρησιμοποιώντας το Poké Portal, υπάρχουν συναλλαγές με φίλους και συναλλαγές έκπληξη, καθώς και λειτουργικότητα μάχης.

Τα Pokémon Scarlet και τα τρία starter Pokémon της Violet είναι τα Sprigatito, Fuecoco και Quaxly. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, οι παίκτες Pokémon θα ξεκινήσουν το παιχνίδι τους με ένα από αυτά τα τρία Pokémon. Το Sprigatito είναι ένα «ιδιότροπο Pokémon της Grass Cat που αναζητά την προσοχή» που μπορεί να πραγματοποιήσει φωτοσύνθεση. Το Fuecoco είναι ένα «χαλαρό Fire Croc Pokémon που κάνει τα πράγματα με τον δικό του ρυθμό» και εκτοξεύει φλόγες. και το Quaxly είναι ένα «πιο σοβαρό και τακτοποιημένο Duckling Pokémon» που ασχολείται ιδιαίτερα με το να διατηρεί τα μαλλιά του καθαρά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα σε τι θα εξελιχθούν αυτοί οι τρεις εκκινητές.

Οι λάτρεις της σειράς μπορούν να περιμένουν τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet στις 18 Νοεμβρίου, αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι ψηφιακές προ-παραγγελίες μέσω του Nintendo eShop όσο και οι κανονικές προ-παραγγελίες στα συνεργαζόμενα retail καταστήματα έχουν ήδη ξεκινήσει.