Peaky Blinders είναι μια σειρά που ξεκίνησε πολύ χαμηλότονα και εξελίχθηκε σε μια απο τις πιο γνωστές σειρές εποχής του Netflix και του BBC. Με την 6η σεζόν να έρχεται το 2022, αποφασίσαμε να αρπάξουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους φανατικούς της σειράς κάποια σημαντικά πράγματα behind the scenes, που μπορεί να μην γνωρίζατε για αυτήν την ιστορία και να σας δώσουμε υλικό μέχρι να επιστρέψει η 6η σεζόν στις οθόνες μας.

Ο Τζακ Ρόουαν ήταν πραγματικός μπόξερ

Πριν παίξει τον ρόλο του πυγμάχου Bonnie Gold στη σειρά, ο ηθοποιός Jack Rowan ήταν και ο ίδιος ερασιτέχνης μποξέρ. Σύμφωνα με το i-D, κέρδισε 18 από τα 27 αγώνες στην εφηβεία του. Ποτέ δεν περίμενε ότι θα χρησιμοποιούσε το ίδιο προστατευτικό στόμα που χρησιμοποιούσε στο πραγματικό ρινγκ για να παίξει έναν μπόξερ του 20ου αιώνα σε ένα φανταστικό. Αν και δεν είχε πολύ μεγάλο χαρακτήρα, ο νεαρός μαχητής εντάχθηκε στους blinders το 1926 και έγινε αγαπημένος των θαυμαστών μαζί με τον πατέρα του, τον διαβόητο δολοφόνο Aberama. Δυστυχώς, ο Bonnie χρησιμοποιήθηκε για να στείλει ένα μήνυμα στους Shelby's από μια αντίπαλη συμμορία και οι δεξιότητες του ηθοποιού στην πυγμαχία δεν ήταν πλέον απαραίτητες.

Ο Άλφι Σόλομονς και η Μέι Κάρλετον είναι παντρεμένοι

Αν και οι χαρακτήρες Alfie Solomons και May Carleton προέρχονται από εντελώς διαφορετικά υπόβαθρα, οι ηθοποιοί Tom Hardy και Charlotte Riley ειναι παντρεμένοι εκτός σειράς. Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 2009 στα γυρίσματα του δράματος εποχής Wuthering Heights, με τον Tom Hardy στον συχνά ξεχασμένο ρόλο του βασανισμένου αντιήρωα Heathcliff και τον Riley ως το επίκεντρο της εμμονικής αγάπης του, Katherine. Ο Άλφι και η Μέι είναι και οι δύο χαρακτήρες που παρουσιάζονται στη δεύτερη σεζόν του Peaky Blinders, κλέβοντας την παράσταση ως ένα Εβραίο αφεντικό του εγκλήματος και μια ιδιοκτήτης αλόγων ιπποδρομιών που χήρεψαν πρόσφατα, και οι δύο εμφανίζονται μόνο μέχρι την τέταρτη σεζόν.

Ο John Shelby και ο Michael Grey είναι συγγενείς

Η οικογένεια Shelby έχουν στενό δεσμό και τα μέλη της είναι πιστά μεταξύ τους, αλλά ποιος ήξερε ότι ορισμένοι από τους ηθοποιούς του στενού της κύκλου είχαν συγγένεια στην πραγματική ζωή; Όπως αποδεικνύεται ο Τζο Κόουλ, ο οποίος υποδύεται τον Τζον Σέλμπι στη σειρά, τυχαίνει να είναι αδέρφια με τον Φιν Κόουλ, ο οποίος υποδύεται τον Μάικλ Γκρέι. Οι δύο πρωταγωνίστησαν στην ταινία Offender πριν ο Joe Cole πάρει το ρόλο του John Shelby στο Peaky Blinders και ο αδερφός του Finn ήρθε μαζί του λίγα χρόνια αργότερα. Ως ξαδέρφια στην σειρά, οι δυο τους φαίνονται δύσπιστοι ο ένας για τον άλλον, ειδικά δεδομένων των φιλοδοξιών του Μάικλ, κάτι που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν μεγαλώσει μαζί όλη τους τη ζωή.

Ο Cillian Murphy υπέθεσε ότι ο Tommy Shelby θα πέθαινε.

Σε μία συνέντευξη για το GQ, ο Cillian Murphy συνεχίζει να λέει ότι επειδή ο Tommy Shelby δεν φοβάται τον θάνατο μετά το πέρασμά του στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, και σχεδόν τον καλωσορίζει ως απελευθέρωση, είναι πιο γενναίος από τους εχθρούς του. Στο φινάλε της σεζόν 2, όταν ο Tommy παραλίγο να πεθάνει, ο Murphy υπέθεσε ότι θα ήταν το τέλος του διαβόητου αφεντικού του εγκλήματος όταν διάβαζε το σενάριό του. Από πολλές απόψεις, σειρές όπως το Game of Thrones έχουν κάνει τους θεατές να έχουν σχεδόν συνηθίσει να βλέπουν ήρωες να πεθαίνουν απροσδόκητα. Ωστόσο, χωρίς τον Tommy Shelby, το Peaky Blinders θα έχανε ένα μεγάλο μέρος της αξίας του, ειδικά καθώς ο χαρακτήρας του Murphy έχει γίνει η κεντρική του φιγούρα.

Ο Cillian Murphy κάπνισε 1.000 τσιγάρα σε μια μόνο σεζόν

Ένα κοστούμι, μια τραγιάσκα, ένα καλά ξυρισμένο κούρεμα και ένα κρεμαστό τσιγάρο είναι όλα τα απαραίτητα για να αποτυπώσετε πλήρως το βλέμμα της τιμητικής συμμορίας και ένα από τα καλύτερα κοστούμια στο Peaky Blinders. Το να δείχνει κούλ ενώ καπνίζει προσθέτει στην αύρα της σειράς, έτσι οι σταρ καπνίζουν σαν καμινάδες κάθε σεζόν. Σύμφωνα με το Esquire, υπολογίζεται ότι ο Cillian Murphy κάπνιζε 1.000 τσιγάρα μόνο μια σεζόν. Ευτυχώς, τέτοια τσιγάρα παρέχονται από το τμήμα props και παρασκευάζονται από βότανα, επομένως δεν περιέχουν επιβλαβείς καρκινογόνες ουσίες.