Funko pop! Τα αγαπάμε και τα μαζεύουμε πιο πολύ από οτιδήποτε. Περιέχουν σχεδόν όλα τα αγαπημένα μας franchises και όχι μόνο. Όμως πως ξεκίνησε η Funko;

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1998 όταν ο Mike Becker ίδρυσε τη μικρή εταιρεία με μια σειρά bobblehead με θέμα τη νοσταλγία που ονομάζεται Wacky Wobblers. Το πρώτο αντικείμενο που δημιούργησε η εταιρεία ήταν ο Big Boy. Το σχήμα βινυλίου, έκανε το ντεμπούτο του επίσημα το 2010 (αρχικά ονομαζόταν Funko Force 2.0) και ξεκίνησε μια νέα εξάρτηση που οι fans δεν γνώριζαν ποτέ ότι λαχταρούσαν.

Μια μεγάλη επιτυχία της Funko είναι η σειρά Funkovision. H σειρά επέτρεψε στους θαυμαστές να ξαναζήσουν την νοσταλγία των καρτούν που έβλεπαν μικροί. Η σειρά περιλάμβανε φιγούρες από τους Looney Tunes, The Flintstones, Yogi Bear, Betty Boop και Peanuts. Ενώ δεν κατασκευάζονται πλέον, εξακολουθούν να αποτελούν τεράστια επιτυχία για τους συλλέκτες για να κυνηγήσουν σε συνέδρια και στο Διαδίκτυο.

Η ιστορία της Funko άλλαξε το 2005 όταν ο Brian Mariotti έγινε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Η πρώτη νέα γραμμή που προήλθε από την ηγεσία του ήταν η Fantastik Plastik. Αυτές οι φιγούρες βινυλίου περιελάμβαναν χαρακτήρες όπως Duck Dodgers, Wacky Racers και Mad Monster Party. Αυτοί διέφεραν από τους χαρακτήρες για τους οποίους ήταν διάσημη η Funko επειδή έμοιαζαν περισσότερο με αγάλματα και στατικά στη φύση, αλλά παρόλα αυτά περιλάμβαναν την απίστευτη λεπτομέρεια που δημιουργούσε η Funko. Μετά την επιτυχία της σειράς Fantastik Plastik, η εταιρεία κυκλοφόρησε τους δικούς της πρωτότυπους χαρακτήρες στη σειρά Spastik Plastik. Αυτή ήταν μια περιορισμένη σειρά που χαρακτήριζε τους πολύ δικούς της χαρακτήρες της Funko που έμοιαζαν με γουρούνια, κλόουν και βατράχους, καθώς και μερικές περίεργες και αστείες δημιουργίες.

Με τη σειρά φιγούρων Mini Hikari, η Funko πρόσθεσε ακόμη μια συλλογή αξιολάτρευτων συλλεκτικών αντικειμένων για να στολίσετε το γραφείο σας. Αυτές οι φιγούρες βινυλίου σε μέγεθος μωρού προσέθεσαν χρωματικές πινελιές σε αγαπημένους χαρακτήρες όπως ο Darth Vader, ο Greedo, ο Freddy Funko και ο Mickey Mouse.

Πρόσφατα η Funko κυκλοφόρησε τις φιγούρες Vynl. Αυτή η σειρά επαναπροσδιορίζει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας με έναν απαλό και χαριτωμένο τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ξαναδεί. Για παράδειγμα, ο Freddy Krueger και ο Jason Voorhees ως παιδικοί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων με αίμα να στάζει ακόμα από το μαχαίρι του Jason. Η σειρά όμως διακόπηκε, μιας και είχε την ίδια επιτυχία με τα POP!

Η επιτυχία της Funko είναι εύκολο να δει κανείς κάθε φορά που μπαίνει σε ένα κατάστημα ή σε ένα εμπορικό κέντρο. Pop! Οι φιγούρες βινυλίου είναι παντού και δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τον εθισμό που ακολουθεί την πρώτη σας αγορά. Αυτή η αγάπη έχει δημιουργήσει μια κοινότητα θαυμαστών των οποίων η λατρεία αυτών των μικρών παιχνιδιών δημιουργεί φιλίες που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας φιλικός κόσμος συλλεκτών που μοιράζονται τις τεράστιες συλλογές τους και την αγάπη τους να είναι ξανά παιδιά. Ένα ντοκιμαντέρ, «Make Fun - The Story of Funko», που βρίσκεται στο Netflix, δίνει μια πιο εις βάθος ιστορία της Funko και την ιστορία της εταιρείας και των θαυμαστών που βοήθησαν να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Εμείς λατρεύουμε την σειρά Pop! της Funko και διαθέτουμε μια απο τις μεγαλύτερες συλλογές για να επιλέξει κάποιος fan της εταιρείας. Είναι η καλύτερη και πιο διαδεδομένη επιλογή για δώρο και σίγουρα υπάρχει μια φιγούρα για τον καθένα. Τώρα γνωρίζετε πως ξεκίνησε η ιστορία αυτής της εταιρείας.

Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε και αυτές τις τέσσερις ενεργές ομάδες συλλεκτών, όπου fans & collectors συγκεντρώνονται για να μοιραστούν τις συλλογές τους, τις αγορές του, και την χαρά τους για αυτό το νέο hobby τους:

House of POP

Funko Funatics Greece

Funko POP Collectors Greece

Greek Funko Pop & Geek Staff