32 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το 1990, το Home Alone εξακολουθεί να είναι μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία της οικογένειας και ο μόνος λόγος που κάποιος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το τι κάνει τώρα ο Macaulay Culkin. Παρόλο που η ταινία κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες, μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμα δεν γνωρίζετε για αυτήν, Γι’ αυτό μαζέψαμε 5 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζατε για την σειρά ταινιών Home Alone.

  1. Η Ταραντούλα είναι αληθινή, αλλά η κραυγή δεν είναι

 

Στη σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Daniel Stern, Marv, παίρνει την ταραντούλα στο πρόσωπό του και βγάζει την αξέχαστη κραυγή του, δεν ουρλιάζει πραγματικά. Ο Στερν συμφώνησε να έχει την αράχνη στο πρόσωπό του μόνο για μία λήψη και μία μόνο λήψη και δεδομένου ότι η κραυγή θα τρόμαζε την αράχνη, έπρεπε να τη ντουμπλάρουν στην ταινία αργότερα.

  1. Το Angels With Filthy Souls δεν είναι πραγματική ταινία

 

Δεδομένης της σημασίας του ότι ο Κέβιν ξεπερνά τους εγκληματίες, πολλοί άνθρωποι ανυπομονούσαν να νοικιάσουν την παλιά γκανγκστερική ταινία που προβλήθηκε στο Home Alone. Προς μεγάλη τους έκπληξη, ωστόσο, το Angels With Filthy Souls δεν είναι στην πραγματικότητα ταινία. Το υλικό δημιουργήθηκε ειδικά για το Home Alone, αν και βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην πραγματική ταινία Angels With Dirty Faces.

 

  1. Origin Story

 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι η όλη ιδέα για την επιτυχημένη ταινία προήλθε από μία μόνο σκηνή του Uncle Buck. Στην ταινία του 1989 πρωταγωνιστούν φυσικά και ο John Candy και ο Macaulay Culkin, και το Home Alone προέρχεται από τη σκηνή όπου ο χαρακτήρας του Culkin ανακρίνει μια πιθανή μπέιμπι σίτερ μέσα από το γραμματοκιβώτιο στην πόρτα.

  1. Το Talkboy

 

Το Talkboy που χρησιμοποιεί ο Kevin στην ταινία ήταν αρχικά απλώς ένα prop και όχι ένα πραγματικό προϊόν τη στιγμή που κυκλοφόρησε η ταινία. Το 1993, ωστόσο, έγινε πραγματικότητα αφού πολλοί νεαροί θαυμαστές έγραψαν γράμματα θέλοντας να αγοράσουν το Talkboy.

 

  1. Old Man Marley

 

Αν και έχει έναν αρκετά μεγάλο ρόλο στην ταινία, ο Old Man Marley, ο τρομακτικός γείτονας της διπλανής πόρτας δεν ήταν στο αρχικό σενάριο. Ο σκηνοθέτης θεώρησε ότι το σενάριο του Τζον Χιουζ ήταν απλώς μια υπερβολική κωμωδία και πρόσθεσε τον Μάρλεϊ ως οδηγό για να διδάξει στον Κέβιν τη συγχώρεση και τη σημασία της οικογένειας.