Προσπαθούμε να ξεχάσουμε το Green Lantern του Ryan Reynolds, όπως και ο ίδιος, όμως ποιά είναι η ιστορία των Green Lantern στην γη στα κόμικ; Ποιά incarnation μπορούμε να δούμε στο μέλλον του DCEU. Και γενικότερα σήμερα θα δούμε τους σημαντικότερους Green Lantern της γης.

Το Green Lantern Corps είναι μια περήφανη παράδοση που υπήρχε για αιώνες στο DC Universe, αλλά στη Γη, χρονολογείται μόνο αρκετές δεκαετίες τώρα. H DC εισήγαγε νέους Green Lanterns στο σύμπαν της περίπου κάθε δέκα χρόνια. Πάμε να τους γνωρίσουμε έναν έναν.

Ο πρώτος ανθρώπινος Green Lantern, ο Alan Scott παρουσιάστηκε στο All-American Comics #16 το 1940. Ο χαρακτήρας υπήρχε πολύ πριν εισαχθεί το η έκφανση του διαστημικού αστυνομικού. Βρήκε το δαχτυλίδι του κατά τη διάρκεια ενός τρένου και του χάρισε απίστευτες μαγικές δυνάμεις. Τελικά, η δύναμη του δαχτυλιδιού επαναπροσδιορίστηκε ως η συνδυασμένη μαγεία του χάους στην αρχή του σύμπαντος. Εξαιτίας αυτού, ο Άλαν ανέκαθεν διέσχιζε τη γραμμή ανάμεσα στο να είναι μάγος και ένα επίτιμο μέλος του Σώματος των Green Lantern.

Περίπου είκοσι χρόνια μετά την εμφάνιση του Alan Scott στα κόμικ, η DC επανεφηύρε εντελώς την έννοια του να είσαι Green Lantern. Δεν ήταν πλέον απλώς ένας Γήινος με υπερδυνάμεις, αλλά αντίθετα, ήταν ένα από τα χιλιάδες όντα που ήταν επιφορτισμένα με την προστασία του σύμπαντος. Ο Hal Jordan παρουσιάστηκε το 1959 στο Showcase #22. Ο Hal έλαβε τη δύναμή του όταν ο Abin Sur προσγειώθηκε στη Γη και έκανε το δαχτυλίδι να αναζητήσει κάποιον που δεν φοβόταν. Ο Hal ήταν ο πρώτος και θα γινόταν επίσης γνωστός ως ο μεγαλύτερος Green Lantern.

Μόλις λίγα χρόνια παρουσιάστηκε ο John Stewart. Στο Green Lantern #87 το 1971, οι Green Lanterns θα είχαν έναν νέο Lantern. Δημιουργήθηκε από τους Denny O'Neil και Neal Adams, ο John Stewart ήταν αρχιτέκτονας που έγινε ένας ακόμα Green Lantern που δούλεψε μαζί με τον Hal Jordan. Οι θαυμαστές τον γνώρισαν μέσα απο το animation της Justice League, αποκαλώντας τον συχνά το καλύτερο Green Lantern, αλλά ο Stewart έχει κάνει πολλά στις δεκαετίες του ως ήρωας. 

Η Jennifer-Lynn Hayden δεν χρειαζόταν δαχτυλίδι επειδή γεννήθηκε από τον Alan Scott, επομένως είχε μια φυσική σχέση με το Starheart. Παρουσιάστηκε στο All-Star Squadron #25 το 1983, η Jenny πέρασε τα νεανικά της χρόνια ως ήρωας στην Infinity Inc. Αλλά μετά από λίγο, άφησε την επιχείρηση των ηρώων και έγινε φωτογράφος. Αλλά όταν οι δυνάμεις της χάθηκαν χάρη σε ένα άλλο πρόβλημα με το Starheart, ο Kyle της πρόσφερε ένα δαχτυλίδι Green Lantern στο Green Lantern vol. 3 #107.

Η τελευταία προσθήκη που έχουμε είναι η Jo Mullein. Η Jo παρουσιάστηκε στο Green Lantern: The Far Sector #1 το 2020. Tης ανατέθηκε να περιπολεί όχι έναν ολόκληρο τομέα, αλλά μια τοποθεσία γνωστή ως City Enduring - μια αποικία που αποτελείται από πολλά διαφορετικά εξωγήινα είδη που δουλεύουν όλα μαζί. Αφού αφιερώνει χρόνο στην επίλυση ενός μυστηρίου της πρώτης δολοφονίας εδώ και πέντε αιώνες εκεί, επιστρέφει στο Green Lantern Corps ακριβώς στην ώρα της για να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν ποιος κατέστρεψε την Central Power Battery. Σύμφωνα με το Future State: Justice League, όχι μόνο είναι επιτυχημένη αλλά τελικά γίνεται Green Lantern για τη Γη εκείνης της εποχής.