Η Sigourney Weaver είπε πρόσφατα στο Reuters ενόψει της 40ης επετείου του "Alien" ότι αρχικά ήταν ενθουσιασμένη με το έργο, καθώς ήταν μια "μικρή ταινία" και είχε ένα "απλό καστ". Ήταν όμως πραγματικά έτσι;

Ενώ μπορεί να είχε ταπεινά ξεκινήματα το 1979, ο αντίκτυπος της ταινίας με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ridley Scott ​​ήταν τεράστιος και εξακολουθεί να αντηχεί τέσσερις δεκαετίες αργότερα.

Στη συνέντευξή της στο Reuters, η Weaver, είπε ότι πιστεύει πως το γεγονός ότι μια γυναίκα επιλέχτηκε ως ο τελικός επιζών σε εκείνη την ταινία ήταν σοκαριστικό για την εποχή, καθώς κανείς δεν θα πίστευε ότι μια γυναίκα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ο αφηγηματικός «last man standing» χαρακτήρας.

Με έναν ασήμαντο προϋπολογισμό παραγωγής μόλις 11 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου, το «Alien» θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο box office του 1979, αποφέροντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ήταν επίσης Νο. 1 στους κινηματογράφους για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, ανά Box Office Mojo. Το έργο πήγε τόσο καλά που ένα σίκουελ κυκλοφόρησε επτά χρόνια αργότερα και απέφερε πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο Cumming παραθέτει ένα παλαιότερο απόφθεγμα της Weaver, το οποίο έγραφε: "Οι συγγραφείς ήταν ιδιαίτερα έξυπνοι στο γεγονός ότι δεν έγραψαν τη Ripley ως γυναικείο χαρακτήρα. Ήταν απλώς ένας χαρακτήρας, ένας νέος άνθρωπος που έχει βρεθεί σε αυτήν την εξωπραγματική κατάσταση ."

Ο συγγραφέας εύγλωττα προσθέτει: «Η ευφυΐα και η αποφασιστικότητά της ενάντια σε τόσο μεγαλύτερες απειλές, σε έναν κόσμο γεμάτο επιθετικούς, βίαιους άνδρες, παραμένουν σημείο αναφοράς στην εποχή του #MeToo». Αποτελεί, έμπνευση για ηθοποιούς ακόμα και σήμερα.

Η Daenerys Targaryen, η Sarah Connor, ακόμη και η Katniss Everdeen έχουν όλες το κοινό στοιχείο ότι είναι δυνατές και αμείλικτες απέναντι σε σοβαρούς κινδύνους και αυτό το στοιχείο προήλθε από την Ripley.

Όσο για την Weaver, η ίδια πιστώνει στους συγγραφείς, τη γενναιότητα να βάλουν εκείνη την περίοδο μια γυναίκα του διαμετρήματος της Ripley στα βιβλία της ιστορίας του κινηματογράφου.

«Νιώθω πολύ κολακευμένη όταν γυναίκες ηθοποιοί μιλούν για τη Ripley, νιώθω πολύ τυχερή που την έπαιξα, αλλά σίγουρα πρέπει να αναγνωρίσω τους συγγραφείς», είπε στο Entertainment Weekly το 2017. «Είδα πόσο δύσκολο ήταν να γράψουν μια γυναίκα με έναν ηρωικό, ευθύ και αυθεντικό τρόπο».