Η Marvel επέστρεψε δυναμικά στην μεγάλη οθόνη. Ο τελευταίος χρόνος μας έδωσε πολλές ιστορίες στο Disney Plus με το Wandavision, Falcon and The Winter Soldier, Loki και What If να πηγαίνουν μπροστά την ιστορία του MCU. Όμως με το Shang Chi και το Black Widow δεν μπορέσαμε να δούμε τι αντικτυπο θα έχουν στην μεγαλύτερη εικόνα του MCU. Το Eternals έρχεται να μας το αλλάξει αυτό. Και πολύ καλά έκανε και μας έδωσε τα πιο μέτρια trailer τόσο καιρό, γιατί η ιστορία της ταινίας κάνει μεγάλα αφηγηματικά βήματα για το MCU και η Marvel μας έδειξε πως μπορεί να πάρει ένα σχετικά άγνωστο και μικρό ip της και να το κάνει επικό.

 

Τι νέα μας μαθαίνει η ταινία;

 

Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε spoilers, η ταινία μας γνωρίζει λίγο παραπάνω στις απαρχές του MCU. Οι eternals είναι ήρωες που υπήρχαν τόσο καιρό στην γη, όμως απαγορεύεται να εμπλακούν με τις συγκρούσεις των ανθρώπων. Γι’ αυτό δεν σταμάτησαν τους πολέμους και τον Θάνος. Η ταινία μας εξηγεί γιατί, μας γνωρίζει λίγο παραπάνω στο concept των celestials, τους οποίους γνωρίσαμε στο πρώτο Guardians of the Galaxy. Και επεκτείνει με νέους χαρακτήρες και μας δίνει και αυτή η ταινία νέα πράγματα για να περιμένουμε απο την Marvel στο ίδιο σκέλος που μας έδωσε το Loki.

 

Πλοκή

 

Δεν θα μιλήσουμε για plot points. Όμως θα μιλήσουμε για το γεγονός οτι η ταινία έκανε πολύ καλά την δουλειά της. Με ανατροπές, καλο δομημένους χαρακτήρες και ευτυχώς κατάφερε να προσπεράσει το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται, πως μπορούμε να ταυτιστούμε με 10 νέους χαρακτήρες μέσα σε 2 ώρες. Η ταινία τα κατάφερε και να εγκαταστήσει μια νέα μυθολογία, και να μας κάνει να ενδιαφερθούμε για νέους χαρακτήρες. Ωστόσο, δυστυχώς χρειάστηκε πολύ exposition και πολύ συζήτηση στην ταινία για να κάνει αυτό το μεγάλο έργο. Υπάρχουν αρκετές φορές που η πληροφορία είναι μεγάλη, παρ’ όλα αυτά ήταν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή να μην βασιζόμαστε μόνο σε μάχες και spectacle σε μια super heroe movie. 

 

Αισθητική και ρυθμός.

 

Ας πάμε τώρα στο κομμάτι σκηνοθεσίας και εικόνας. Η ταινία ήταν απίστευτη σε αυτόν τον τομέα και είναι ένα απο τα μεγαλύτερα δυνατά της σημεία. Το γεγονός οτι το σενάριο υποστήριξε και την εικόνα και τα εφέ και όλα τα πράγματα που συνηθίσαμε απο μια marvel ταινία είναι φοβερό. Η αίσθηση της ταινίας είναι σαν να βλέπει κάποιος ένα iron man ξανά απο την αρχή. Ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν, νέοι κανόνες, βάθος πάνω στο σύμπαν που όλοι γνωρίζουμε και φυσικά τα εφέ, η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία τα εφέ είναι top notch, όπως το συνηθίσαμε. Φωτεινή ταινία δεν είχε πολύ σκοτάδι κάτι που βοήθησε στο να απολαύσεις τις καταπληκτικές χορογραφίες και η σκηνοθετική ματιά δεν έμοιαζε με πλάνα όπως το Winder Soldier που έχει γίνει λίγο μανιέρα στις MCU ταινίες.

 

Μουσική

 

Την μουσική υπέγραψε ο συνθέτης του Game of Thrones και φαίνεται σε πολλά σημεία. Περιμέναμε να δούμε ξανά τον Ramin Djawadi στον ρόλο του συνθέτη μιας και το Westworld ήταν άλλη μια σειρά που μας γέμισε με νέες μουσικές ιδέες. Και μην ξεχνάμε οτι ο Ramin έγραψε και την μουσική στο Iron Man. Οπότε γυρίζουμε στις ρίζες με αυτή την ταινία.

 

Χαρακτήρες, Ηθοποιοί.

 

Πάμε και στο Cast. Πολλοί απο τους ηθοποιούς που είδαμε στους ρόλους των Eternals έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιο άλλο Marvel Project. Όποτε ήταν ωραίο να τους βλέπουμε σε νέους ρόλους, μιας και οι περισσότεροι ήταν σε voice act ρόλο. Απο τον Ικαρο, στην Ajax και την Κίρκη, όλοι οι χαρακτήρες είχαν αδυναμίες και παρολο που μας τους εγκαθιστά σαν θεούς μας δείχνει αδυναμίες τους, και βλέπουμε ένα κατα τα άλλα family drama μεταξύ των χαρακτήρων και πως ο χρόνος αλλάζει και επηρεάζει πολύ οποιονδήποτε. Το cast ήταν υπέροχο. Kingo έκλεψε την παράσταση σε πολλά σημεία και έφερε πολλά γέλια. Και o αγαπημένος Kit Harrington αν και ήταν ελάχιστα τελικά μέσα στην ταινία, φαίνεται οτι ήρθε για να μείνει. 

 

Post credit scenes.

 

Μείνετε μετά τους τίτλους τέλους για 2 εξαιρετικές σκηνές που έκαναν το σινεμά να φωνάζει. Χωρίς να μοιραστούμε το τι έγινε. Και οι 2 σκηνές σετάρουν πολλά για το μέλλον του phase 4 και ειλικρινά υπάρχει μεγάλο hype αλλά και περιέργια μιας και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε προς τα ποια κατεύθυνση θέλει να πάει το Phase 4 μιας και κάθε ταινία μας εισάγει ένα εντελώς διαφορετικό στοιχείο για το μέλλον του MCU. Δεν είνα ακόμα ξεκάθαρο ποιες θα είναι οι επόμενες απειλές των Avengers στο μέλλον, ούτε ποιοί θα είναι στην ομάδα των Avengers ταινιών απο εδώ και πέρα. Ξεκινάμε απο το μηδέν.