Ενώ οι λάτρεις του κινηματογράφου κόμικ προετοιμάζονται με αγωνία για ένα νέο κύμα υπερηρώων, υπάρχει ένας χαρακτήρας συγκεκριμένα που έχει τους θαυμαστές του DCEU πιο ζεστούς και ενοχλημένους από τους περισσότερους. Αρχικά ήταν ένας supervillain, για την ιστορία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα κλίνει περισσότερο στις αντι-ηρωικές του τάσεις στη σόλο ταινία του. Ονομάζεται Black Adam και είναι ένα από τα πιο ισχυρά όντα σε ολόκληρο το σύμπαν των κόμικς της DC. Ενώ θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε λίγο για να δούμε τους Shazam και Black Adam να έρχονται αντιμέτωποι στη μεγάλη οθόνη, οι θαυμαστές των κόμικ "Black Adam" ετοιμάζονται αυτήν τη στιγμή για ένα από τα μεγαλύτερα κόμικ της DC να αλλάξει την ιεραρχία των υπερήρωων. Εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την επερχόμενη ταινία της DC "Black Adam".

Ποια είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Black Adam;

Αρχικά, το "Black Adam" ήταν προγραμματισμένο να βγει στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου 2021. Φυσικά, όπως και με πολλά άλλα έργα ψυχαγωγίας μεγάλα και μικρά, η πανδημία του COVID-19 καθυστέρησε σημαντικά το πρόγραμμα των γυρισμάτων του, δίνοντάς του νέα ημερομηνία κυκλοφορίας στις 29 Ιουλίου 2022. Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε τον Μάρτιο ότι το "Black Adam" αναβλήθηκε εν μέσω ενός γενικού ανασχηματισμού από τη Warner Bros. στις ημερομηνίες κυκλοφορίας των επερχόμενων μεγάλων ταινιών της. Επί του παρόντος, το “Black Adam” έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 21 Οκτωβρίου 2022.

Ποιος θα είναι στο Black Adam;

Ο ένας και μοναδικός Dwayne "The Rock" Johnson θα πρωταγωνιστήσει στο "Black Adam", και Johnson είχε δηλώσει το ότι θέλει να παίξει τον ρόλο από τότε που τον κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014. Τώρα που το DCEU βρήκε τη βάση του μέσω επιτυχιών όπως τα "Wonder Woman", "Aquaman" και "Shazam!", ο Johnson θα καταφέρει επιτέλους να φέρει το "Black Adam" στο κοινό που αγαπά τα κόμικς παντού. Παρά το γεγονός ότι οι δύο ήρωες είναι αιώνιοι αντίπαλοι, φαίνεται ότι η Warner Bros δεν έχει καμία πρόθεση να φέρει τον Billy Batson-slash-Shazam του Zachary Levi στη μίξη - και ο ίδιος ο Levi είπε ότι οι δύο εχθροί πιθανότατα δεν θα έρθουν σε θέση μέχρι "Shazam 3." Το "Black Adam" θα περιλαμβάνει τον Noah Centineo ως τον ηρωικό Atom Smasher, τον Pierce Brosnan ως μέλος του Justice Society of America Dr. Fate, τον Aldis Hodge ως αρχηγό της ομάδας Hawkman, την Quintessa Swindell ως Cyclone, και η Sarah Shahi ως ένας σημαντικός χαρακτήρας κόμικ που ονομάζεται Adrianna Tomaz. Επιπλέον, ο Marwan Kenzari, ο Bodhi Sabongui, ο Mohammed Amer, ο James Cusati-Moyer και ο επικεφαλής του "Young Rock" Uli Latukefu θα εμφανιστούν όλοι με τις ιδιότητες που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ποια είναι η πλοκή του Black Adam;

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για την πλοκή της ταινίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι επιφυλάσσει η DC για την ταινία "Black Adam", υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορούμε να συλλέξουμε πριν από οποιεσδήποτε επίσημες ανακοινώσεις ιστορίας. Πρώτα και κύρια, αξίζει να σημειωθεί ότι το “Black Adam” θα είναι πράγματι η πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα στο DCEU. Ως εκ τούτου, είναι ένα ασφαλές ότι το "Black Adam" θα χρησιμεύσει ως origin story. Ο Johnson μοιράστηκε την εναρκτήρια σκηνή της ταινίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης DC Fandome του 2021 και σε αυτό το πλάνα ο Black Adam είναι ήδη ένας καθιερωμένος υπεράνθρωπος στον φανταστικό κόσμο της ταινίας. Έτσι, παρόλο που η ταινία μπορεί απλώς να ξεκινά χρονολογικά με την εκ νέου αφύπνιση του Black Adam, είναι επίσης πιθανό να μεταπηδήσει πίσω στο χρόνο μετά την αρχική της σκηνή. 

Ποιες είναι οι δυνάμεις του Black Adam;

Ο Black Adam λαμβάνει τις ικανότητές του από Αιγύπτιους θεούς. Η αντοχή του Shu προσφέρει στον Black Adam αντοχή και διατροφή, που σημαίνει ότι μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό, νερό ή αέρα. Ο θεός Ώρος του χαρίζει υπεράνθρωπη ταχύτητα και πτήση. Δύναμη ίση με αυτή του Σούπερμαν προέρχεται από τον Άμον. Εν τω μεταξύ, η σοφία του Zehuti και η δύναμη του Aten κάνουν τον Black Adam όχι μόνο υπερ-έξυπνο αλλά ικανό να χρησιμοποιεί μαγεία, μια ικανότητα που του δίνει συχνά το πάνω χέρι. Και τέλος, το θάρρος του Mehen τον κάνει άτρωτο. Περιττό να πούμε ότι ο Black Adam είναι μια δύναμη υπερδυνατοτήτων ίση με - και συχνά ξεπερνώντας - τις ισχυρότερες που έχουμε δει, όπως ο Superman και ο Captain Marvel. Ωστόσο, ο χαρακτήρας δεν είναι χωρίς όρια. Το πιο ενδιαφέρον, αλλά ασυνεπώς εξερευνημένο στα κόμικς, ο 5000χρονος Adam έχει κολλήσει στη δυνατή του μορφή. Σε αντίθεση με τον ήρωα του "Shazam!" που μπορεί να μεταμορφωθεί πέρα ​​δώθε μεταξύ υπερήρωα και παιδιού λέγοντας μια λέξη, αν ο Black Adam επέστρεφε στον αρχικό του εαυτό, το σώμα του θα διαλυόταν, γερνώντας τα χιλιάδες χρόνια που έχουν περάσει.

Ο Black Adam στα κόμικς

Ως χαρακτήρας, ο Black Adam υπάρχει από το 1945, όταν η Fawcett Comics εξέδιδε ακόμα την Captain Marvel και την υπόλοιπη οικογένεια Shazam, πολύ πριν πουληθούν τα δικαιώματά τους στην DC. Το αληθινό του όνομα είναι Teth-Adam και του δόθηκαν δυνάμεις από τον ίδιο μάγο που εμφανίζεται στο "Shazam!". Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσει τις ισχυρές του ικανότητες για να προστατεύσει τον κόσμο, ο Adam αποφάσισε ότι έπρεπε να είναι ο κυβερνήτης του και ανέλαβε τον θρόνο της Αιγύπτου. Προδομένος, ο μάγος έδιωξε τον λανθασμένο πρωταθλητή στο πιο μακρινό αστέρι του σύμπαντος. Χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να επιστρέψει στη Γη, ο Black Adam φτάνει για να βρει έναν νέο πρωταθλητή να έχει πάρει τη θέση του. Παραδόξως, ο κακός του Shazam εμφανίστηκε μόνο μια φορά κάτω από τον αρχικό εκδότη. Μόλις η DC κατείχε τα δικαιώματα, ο Black Adam θα επέστρεφε το 1975. Από τότε, ο χαρακτήρας έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως κακός στους πιο ισχυρούς ήρωες της DC, συμπεριλαμβανομένων των Captain Marvel, Superman και Justice League. Κατά καιρούς, ο Black Adam έχει μεταρρυθμιστεί, γίνεται ήρωας, αλλά συχνά παρουσιάζεται ως αντιήρωας, υπερασπιζόμενος τις πεποιθήσεις του για το τι είναι καλό και προστατεύει το σπίτι του, τον Khandaq.