Από τη "γέννησή" της το 1959, η Barbie έχει διανύσει έναν αξιοσημείωτο πολιτιστικό ταξίδι. Προοριζόμενη αρχικά ως μια απλή κούκλα, γρήγορα απέκτησε πολλούς ρόλους και επαγγέλματα. Από τη νοσοκόμα και την αστροναύτη μέχρι την πρόεδρο και την πιλότο, η Barbie έχει προαγάγει την ιδέα της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας, δίνοντας στα παιδιά το μήνυμα ότι μπορούν να γίνουν οτιδήποτε θελήσουν! 

Το 2023, η Barbie κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη σε μια αμερικανική κωμική ταινία φαντασίας. Το ρόλο της Barbie υποδύθηκε η Margot Robbie και το ρόλο του Ken ο Ryan Gosling, σε μια κινηματογραφική μεταφορά δράσης που κυκλοφόρησε από την Warner Bros Pictures. Η ταινία έχει καταγράψει ήδη ρεκόρ εσόδων, αναδεικνύοντας την Barbie ως έναν από τους πιο αγαπημένους και επιδραστικούς χαρακτήρες στον κόσμο του θεάματος. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν, πώς η Barbie έχει επηρεάσει τον κόσμο του παιχνιδιού, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού με την παρουσία της.

Η εξέλιξη της Barbie

Η Barbie δεν αντιπροσωπεύει απλώς μια κούκλα. Είναι ένα σημαντικό σύμβολο της διαφοροποίησης και της πολυμορφίας, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη γυναικεία εικόνα, τη διαφοροποίηση, την ενδυνάμωση των κοριτσιών, και την εξέλιξη των πολιτιστικών τάσεων.

Αν και η κούκλα παρουσιάστηκε αρχικά σε ιδανικά μεγέθη και εξωτερική ομορφιά που διαφέρουν από την πραγματικότητα, από το 1967 έως και σήμερα, η Barbie προσφέρεται σε κούκλες με διάφορα χρώματα δέρματος και στυλ, προάγοντας την ιδέα της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Μία πραγματική επανάσταση στον κόσμο της Barbie, ήρθε με τη σειρά "Barbie Fashionistas," η οποία προώθησε τη σωματική διαφορετικότητα και πολυμορφία. Η σειρά ξεκίνησε το 2009 και από τότε έχει εξελιχθεί, προσθέτοντας διάφορες εκδοχές και στυλ κάθε χρόνο.

Barbie Fashionistas: Η προώθηση της διαφορετικότητας

Οι Barbie Fashionistas διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία ρούχων και αξεσουάρ, βασισμένων στην τρέχουσα μόδα και το στυλ. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι προσφέρονται σε διάφορα σχήματα σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κούκλων με καμπύλες στη σιλουέτα του και διαφορετικές αναλογίες. Επίσης, διαθέτουν διάφορα χρώματα μαλλιών και χτενίσματα, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στα παιδιά. 

Ο στόχος της σειράς Barbie Fashionistas είναι να προωθήσει τη διαφορετικότητα και την αποδοχή, καθιστώντας την Barbie πιο αντιπροσωπευτική της πραγματικής κοινωνίας και ενθαρρύνοντας τα παιδιά να αποδεχθούν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι, η κούκλα Barbie παραμένει ένα σημαντικό παιχνίδι που αναπτύσσει τη συναισθηματική ευαισθησία και την κατανόηση σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο πολυπολιτισμικός και πολυμορφικός.


Τα Funko Pop! και η Barbie

Η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο, δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη συλλογή των Funko Pop!. Το 2020, κυκλοφόρησε η συλλογή Retro Toys, που περιλάμβανε παιχνίδια που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία. Και φυσικά, η Barbie ήταν εκεί. Οι θαυμαστές της μπορούν να συλλέξουν φιγούρες όπου φορά το ροδακινί της φόρεμα, ενσαρκώνοντας την επιχειρηματία ή διαθέτει το ντύσιμό της ροκ σταρ!

Το 2023, η μεταφορά της Barbie στη μεγάλη οθόνη έδωσε την ευκαιρία στους συλλέκτες Barbie να προσθέσουν Funko Pop! φιγούρες της εμβληματικής Barbie και του Ken στη συλλογή τους, βασισμένες στις εκδοχές που εμφανίζονται στην κινηματογραφική μεταφορά της Greta Gerwig. Η Funko Pop! κυκλοφόρησε φιγούρες της Barbie και του Ken με τα γουέστερν ρούχα τους από την ταινία αλλά και με την εμφάνιση του skating, δηλαδή τα δυτικά ρούχα που φορούσαν η Margot Robbie και ο Ryan Gosling όταν καταλήγουν στον πραγματικό κόσμο.

Γνωρίστε τη Barbie σε κάθε εκδοχή της!

Η Barbie συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός χαρακτήρας που ενδυναμώνει και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την ισότητα. Η κινηματογραφική επιτυχία της Barbie αποδεικνύει τη σημασία και τη διαχρονικότητα του αυτού μηνύματος.

Στο efantasy.gr, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σχετικά με την Barbie, όπως κούκλες από τη σειρά Barbie Fashionistas, φιγούρες Funko POP!, αλλά και δώρα για τους λάτρεις της διάσημης κούκλας, όπως φωτιστικά, τσάντες - σακίδια και συλλεκτικά αυτοκόλλητα Panini - Barbie Dreamhouse.


Στο efantasy.gr θα ανακαλύψετε τον πραγματικό κόσμο της Barbie
για μικρούς και μεγάλους!

Ανακάλυψε τα προϊόντα Barbie!