Το Super Mario είναι ένα από τα γνωστότερα Ip της Nintendo και πολλές φορές προσπάθησαν να βγουν σειρές ταινίες και animated series πάνω στον χαρακτήρα. Με ελάχιστες να το καταφέρνουν και πολλές να γίνονται απίστευτα cult και κακές παραγωγές. Σε αυτό έρχεται ένα τέλος σύμφωνα με την Nintendo, καθώς του χρόνου τον Δεκέμβριο θα δούμε στις οθόνες μας τον Mario στις μεγάλες οθόνες. Τι γνωρίζουμε όμως ήδη για την παραγωγή;

Ο θρυλικός υδραυλικός που μετατράπηκε σε βιντεοπαιχνίδι θα εισέλθει στις καρδιές των θεατών του κινηματογράφου όταν το Super Mario Bros. προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής στις 21 Δεκεμβρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεθνή κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας θα γίνει στους επόμενους μήνες. Όπως και το εάν θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας.

Οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών σε όλο τον κόσμο τα έχασαν κατά τη διάρκεια του Nintendo Direct τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο Shigeru Miyamoto, ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Mario και αρκετούς άλλους εμβληματικούς χαρακτήρες της εταιρείας, εμφανίστηκε στην οθόνη για να μιλήσει για την ταινία Super Mario Bros. Ο Miyamoto δεν μπορούσε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία ή πώς ταιριάζει στον lore του franchise, που χρονολογείται από το 1981, αλλά μοιράστηκε το all-star (και κάπως αμφιλεγόμενο cast).

Πρώτα ο Chris Pratt στην φωνή του Mario. Μαζί του στο καστ του Super Mario Bros. είναι η Anya Taylor-Joy, η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της Princess Peach. Άλλα μέλη του καστ περιλαμβάνουν τους Charlie Day ως Luigi, Jack Black ως Bowser, Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek και Sebastian Maniscalco ως Spike.

Μετά την Nintendo Direct, η εταιρεία, μαζί με την Illumination Entertainment, ανακοίνωσαν ότι δύο από τα κορυφαία στελέχη των αντίστοιχων εταιρειών θα ηγηθούν της παραγωγής της επερχόμενης ταινίας Super Mario Bros. Ο Shigeru Miyamoto, ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Μάριο ο ίδιος, θα είναι ένας από τους παραγωγούς, ενώ ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Illumination, Chris Meledandri, θα είναι ο άλλος.

Εκτός από τους δύο παραγωγούς υψηλού προφίλ που βοηθούν στη διατήρηση της ταινίας Super Mario Bros., η επερχόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων θα σκηνοθετηθεί από τους Aaron Horvath και Michael Jelenic, οι οποίοι προηγουμένως συνεργάστηκαν στη σειρά κινουμένων σχεδίων DC Comics Teen Titans Go !, και στη ταινία μεγάλου μήκους 2018 Teen Titans Go!. Η Nintendo και η Illumination ανακοίνωσαν επίσης ότι το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Matthew Fogel, ο οποίος έγραψε το The Lego Movie 2: The Second Part, καθώς και τα επερχόμενα Minions 2: The Rise of Gru.

Αναμένουμε τα πρώτα trailer της ταινίας για να γνωρίζουμε περισσότερα, όμως απο το δημιουργικό team και την εποπτεία του Miyamoto μόνο τα καλύτερα μπορούμε να περιμένουμε, όπως και καταπληκτικό γράψιμο απο τον Fogel μιας και το Lego Movie 2 όπως και το Minions 2 ήταν πολύ αστείες ταινίες.