Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό για τη φαντασία και την περιπέτεια, από ένα παιχνίδι ρόλων. Και αν ψάχνετε για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ρόλων εκεί έξω, τότε μάλλον έχετε ακούσει για το Dungeons & Dragons (D&D). Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές παικτών και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για τους λάτρεις των παιχνιδιών ρόλων.

Ένα πανίσχυρο παιχνίδι ρόλων

Ανεπτυγμένο από την εταιρεία Wizards of the Coast, το Dungeons & Dragons (D&D) έκανε το ντεμπούτο του το 1974 και άλλαξε το τοπίο των παιχνιδιών φαντασίας. Δημιουργήθηκε από τους Gary Gygax και Dave Arneson και εδώ και 50 χρόνια, αποτελεί ένα ξεχωριστό παιχνίδι φαντασίας όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και ταξιδεύουν σε έναν εκθαμβωτικό κόσμο περιπέτειας.

Οι παίκτες δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν διάφορες δεξιότητες, δυνάμεις και προσωπικότητες. Στον κόσμο του D&D, οι παίκτες ζουν περιπέτειες, εξερευνούν επικίνδυνες τοποθεσίες και αντιμετωπίζουν τέρατα και κακοποιούς μέσα από τη δική τους φαντασία και τη συνεργασία με άλλους παίκτες.

Ένα από τα πράγματα που καθιστούν το D&D τόσο ξεχωριστό είναι ο ρόλος του Dungeon Master (DM). Ο DM είναι υπεύθυνος για την αφήγηση της ιστορίας, τη δημιουργία του κόσμου και τη διεύθυνση του παιχνιδιού. Οι υπόλοιποι παίκτες δημιουργούν τους χαρακτήρες τους και αναλαμβάνουν τον έλεγχό τους, ενώ ακολουθούν τις οδηγίες του DM. Το D&D χρησιμοποιεί ένα σύστημα ρολών με ζάρια για να καθορίσει τα αποτελέσματα των ενεργειών.

Η ποικιλία του Dungeons & Dragons

Η ποικιλία του D&D είναι εντυπωσιακή. Από την αρχική έκδοση του 1974 μέχρι την τελευταία και τρέχουσα 5η έκδοση (D&D 5th Ed), το παιχνίδι έχει εξελιχθεί και επεκταθεί. Η D&D 5th Ed, που κυκλοφόρησε το 2014, έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα και θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. 

Η D&D 5th Ed επέστρεψε σε πολλά από τα στοιχεία και την αίσθηση των αρχικών εκδόσεων του παιχνιδιού, καθιστώντας το πιο προσβάσιμο για νέους παίκτες. Οι κανόνες είναι περισσότερο απλοποιημένοι και ευέλικτοι, επιτρέποντας στους παίκτες να επικεντρωθούν στην αφήγηση ιστοριών και την αλληλεπίδραση με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Την έκδοση ακολούθησαν expansions αλλά και card games, όπως το Curse of Strahd: Tarokka Deck και ασφαλώς, δε μπορούσαν να λείπουν συλλεκτικά αξεσουάρ όπως ο χάρτης τοίχου αλλά και εξώφυλλα

Ανακαλύψτε το D&D στο efantasy!


Το Dungeons & Dragons κέρδισε από την πρώτη στιγμή την αγάπη και την εκτίμηση των παικτών και αυτό, γιατί είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό παιχνίδι. Είναι μια εμπειρία που σας προσκαλεί να μπείτε σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο θαυμάσιες ιστορίες και απίστευτες περιπέτειες. 

Αν είστε λάτρης των collectible card games, επιτραπέζιων παιχνιδιών και figures, τότε το D&D θα σας καταπλήξει. Αν πάλι αναζητάτε την επόμενη πρόκληση ή θέλετε να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας με μοναδικά και συλλεκτικά αντικείμενα, μην παραλείψετε να ελέγξετε την ποικιλία που θα βρείτε στο efantasy.gr από τον κόσμο του Dungeons & Dragons!

Στο efantasy.gr θα βρείτε την πιο ολοκληρωμένη συλλογή

Dungeons & Dragons

μπείτε σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο περιπέτεια!

Ανακάλυψε τα D&D!