Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και δεν γίνεται αν δεν κάνουμε ένα αφιέρωμα στις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες στιγμές απο τις σειρές που μεγαλώσαμε, είτε είναι κωμικές, είτε τα πιο σκοτεινά επεισόδια της λίστας. Θα σας αφήσουμε 5 αγαπημένες μας στιγμές απο τα επεισόδια και τι συμβαίνει ακριβώς, όμως υπάρχουν εκατοντάδες στιγμές απο άλλες τόσες ελληνικές και ξένες σειρές που θα μπορούσαμε να κάνουμε 2 άρθρα την ημέρα. Μέχρι τότε όμως πάμε να θυμηθούμε 5 συγκεκριμένες στιγμές.

 

Friends, "The One with the Holiday Armadillo" (season 7, episode 10)

Τα φιλαράκια στην 7η σεζόν δεν είχαν απλώς την Ημέρα των Ευχαριστιών! Το επεισόδιο αυτό φυσικά είναι με τον Ρος που προσπαθεί να μάθει στον γιό του την παράδοση του Χανουκά και ντύνεται Holiday Armadillo. Απο αυτό το κοστούμι  μέχρι την άφιξη του Superman Joey το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει χαραχθεί στις μνημες μας, και έχει αφήσει ιστορία στην σειρά.

 

The Office, "Christmas Party" (season 2, episode 10)

Το The Office είχε αρκετά επεισόδια χριστουγέννων για να θυμόμαστε, αλλά το συγκεκριμένο με το ακατάλληλο δώρο iPod και μια κλασική ρομαντική διαμάχη μεταξύ Jim-Pam, τίποτα δεν ξεπερνά το Secret Santa της 2ης σεζόν.

 

Doctor Who, "A Christmas Carol" (2010)

Η κλασική νουβέλα του Σκρούτζ έχει πάρει πολλές διασκευές στη μικρή οθόνη, αλλά καμία πιο μοναδική από την εκδοχή του Doctor Who, η οποία αν και πιστή στην αισθητική της νουβέλας, είχε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη πινελιά του Doctor Who.

 

Black Mirror, "White Christmas" (2014)

Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για την πλοκή του White Christmas, γιατί μέχρι και σήμερα παραμένει ένα απο τα πιο σκοτεινά και καταθληπτικά επεισόδια του Black Mirror, ωστόσο μας έβαλε ακόμα πιο βαθιά στην φιλοσοφία της σειράς και έκανε ένα πολύ σκοτεινό επεισόδιο που έχει τις περισσότερες ανατροπές μέχρι και σήμερα!

 

Community, "Abed's Uncontrollable Christmas" (season 2, episode 11)

 

Το Community φημίζεται για την διαφορετική αισθητική κάθε επεισοδίου. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το πολύ ιδιαίτερο επεισόδιο community απο την λίστα μιας και οχι μονο είναι όλο stop motion για έξτρα χριστουγεννιάτικη αισθητική. Αλλά, σατηρίζει τα Χριστούγεννα όσο μοναδικά ξέρει μονο ο Dan Harmon.