Funko Pop: η συλλογή που αξίζει χιλιάδες ευρώ!

 

Αν είστε λάτρης της συλλογής αντικειμένων από την ποπ κουλτούρα, τότε σίγουρα έχετε ακούσει για τις φιγούρες βινυλίου Funko Pop, που αποκτούν έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συλλεκτών παγκοσμίως. Οι φιγούρες Funko Pops βασίζονται σε αγαπημένους χαρακτήρες από διάσημες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιντεοπαιχνίδια, κόμικς, αθλήματα και ταινίες blockbuster. Γιατί όμως απέκτησαν συλλεκτική αξία σε όλο τον κόσμο και πόσο μπορεί να κοστίζει η ακριβότερη φιγούρα βινυλίου Funko Pop;

 

Τι είναι τα  Funko Pop;

 

Όλα ξεκίνησαν, όταν το 1998 ένας συλλέκτης παιχνιδιών που ακούει στο όνομα Mike Becker, αποφάσισε να δημιουργήσει παιχνίδια με θέμα τη “νοσταλγία” μαζί με την Claudia Becker. Στην αρχή οι φιγούρες δεν γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία, όμως η δημοφιλία τους εκτοξεύθηκε μετά την κυκλοφορία bobbleheads του Austin Powers

Η πρώτη φιγούρα που κατασκεύασε η Funko ήταν το “Big Boy bobblehead”, μία διαφημιστική μασκότ της αλυσίδας εστιατορίων Big Boy. Σύντομα, η Funko απέκτησε τεράστια δημοφιλία και το 2005 εξαγοράστηκε από τον Brian Mariotti, αυξάνοντας το εύρος της σειράς βινυλίων που διέθεσε προς κυκλοφορία. Από το 2017 έως και σήμερα, η Funko διευθύνεται από τον CEO Andrew Perlmutter. Δεδομένου ότι η εταιρεία είχε στόχο εξ αρχής να κυριαρχήσει στην ποπ κουλτούρα, η σειρά συλλογής της Funko Pop έγινε περιζήτητη για πολλούς κολοσσούς όπως η Disney, το Star Wars, το Stranger Things, η Marvel και η DC.

Η δημοτικότητα των βινυλίων Funko Pops σύντομα έγινε τόσο μεγάλη, που δεν άργησαν να διαδοθούν ακόμη και οι θεωρίες συνομωσίας γύρω από τη συλλεκτική “μανία”. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι Funko Pop Figures διαθέτουν εγκέφαλο ή κάποιο άλλο κρυμμένο αντικείμενο μέσα στο κεφάλι τους, πράγμα το οποίο φυσικά δεν ισχύει.

 

Γιατί τα Funko Pop! έγιναν συλλεκτικά;

 

Οι φιγούρες Funko Pop! διακρίθηκαν αμέσως για τις μοναδικές και ακριβείς λεπτομέρειες στο σχεδιασμό τους, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την τεράστια αντοχή τους. Μικρό σώμα, μεγάλο κεφάλι και μία καρτουνίστικη εμφάνιση, που πολύ γρήγορα απέκτησε τεράστια δημοτικότητα και δημιούργησε μία παγκόσμια συλλεκτική “μανία”

Κάθε μία από τις συλλογές Funko Pop! περιλαμβάνει διαφορετικούς χαρακτήρες, δημιουργώντας μια τεράστια ποικιλία για τους συλλέκτες. Έτσι, ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τους συλλέκτες, είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν έναν συγκεκριμένο και αγαπημένο τους χαρακτήρα, σε πολλές διαφορετικές φιγούρες και να τον προσθέσουν στη συλλογή τους. Επιπλέον, η περιορισμένη κυκλοφορία πολλών βινυλίων και το γεγονός ότι συνήθως κυκλοφορούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έκανε τη συλλογή τους ακόμη πιο επιθυμητή για τους συλλέκτες. 

Για πολλούς μάλιστα, τα Funko Pops θεωρούνται μία επικερδής επένδυση, αφού πολλές φιγούρες αποκτούν τεράστια αξία με την πάροδο του χρόνου και πωλούνται για μερικές χιλιάδες δολάρια. Αν αναρωτιέστε πόσο μπορεί να κοστίζει το πιο ακριβό Funko Pop! στον κόσμο, η απάντηση ήρθε από το ebay: τo 2022 ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας Alex της ταινίας "A Clockwork Orange", πωλήθηκε για 35.000$ στην Chase Glow-in-the-Dark έκδοση του!

 

Στο efantasy.gr θα βρείτε περισσότερες από 1.000 φιγούρες Funko Pop! για να μεγαλώσετε ή ακόμα και να ξεκίνησετε σήμερα, τη συλλογή σας!

 

Ανακάλυψε εδώ όλα τα Funko Pop!